2019-05-06

 

Infomötet – sammanfattning

 

Nedan följer en sammanfattning/tolkning av de frågor som lyftes under infomötet och svar som kan vara av intresse.

Viktig att tänka på är att ni alltid är välkomna med era frågor, högt som lågt, när som helst. 

 

Hur får jag veta vad som ska hända kring tappvattnet?

Gå på de möten som ni blir kallade till så får ni oftast veta det ni behöver. Rördragningar mm skiljer sig åt mellan lägenhetstyperna såväl som om lägenheten ligger i låghus, ABC huset eller DEFG huset, så gå på mötena så får ni veta mer.

 

Hur mycket måste jag plocka undan inför tappvattenbytet?

Oftast behöver din garderob bredvid badrummet tömmas men gå på mötet ni blir kallade till så får ni svar. Och tänk på att lämna in nycklar och göra kopior på nycklarna så att ni har nycklar att lämna in.

 

När kommer tappvattnet till min lägenhet?

Vi ska försöka få upp en grovplanering men lite förenklat kan man säga att ni blir kallade till ett möte och efter detta får ni lappar i era brevlådor någon vecka innan de kommer till just er lägenhet.

 

Hur får man veta vad som ska hända, hemsidor och Facebook är röriga.

På hemsidan www.brfsolskenet.se finner man oftast de större saker som händer.  På Facebook upprätthåller styrelsen också representation men här är det oftast snabbare och mindre saker som tas upp, tex om någon dörr är låst eller någon tvättmaskin är trasig etc.

Vidare sätts det ofta upp lappar i trapphusen kring olika viktiga moment.

Många gånger köper vi in hela tjänsten, inklusive information, av leverantören tex reliningen, fönsterbytet eller som nu det aktuella tappvattnet.

 

Vi vill ha bättre återkoppling när vi kontaktar styrelsen

Vi försöker svara på alla mail och vi försöker upprätthålla en närvaro på hemsidan.

En del frågor kan vi inte ge enkla och klara besked i. Vi måste vänta in jurister och/eller så finns det kedjeffekter som gör att svaren kan dröja.

 

Borde vi inte plantera lite på gården, ordna bra cykelställ och ha cykelpumpar?

Jo. Planteringarna och hela trädgården ska få sig en översyn och där ingår cykelställ. Cykelpump har varit uppe ett par gånger och det är på nog på gång.

 

Borde vi inte ha laddstolpar till elbilar?

Jo, vi ska titta över detta om/när vi gör vid garaget. Garaget kostar många miljoner att fixa till vilket det gör det hela till en fråga som vi vill räkna ett par gånger på.

 

Bänkarna på gården är farliga då de är fyllda med rostiga spikar

Oj, det måste vi fixa till.

 

När får vi årsredovisningen?

Vi hoppas få den inför årsmötet och hade självklart velat ha den redan nu. Det ligger i händerna på vår förvaltare att få ihop den.

I övrigt berättade styrelsen att vi fortsätter ha en stor kostnad kring underhåll som under lång tid varit eftersatt men att vi inom fem år klarat av detta underhållsunderskott och därefter i princip inte gör några större insattser på lång tid.