Hissar och relining

2016-11-28

Nu är vi i slutfasen på hissbytena. Hittils har de gått väldigt smidigt och fungerat väldigt väl. Självklart har det inneburit påfrestningar för folk i de högre våningarna och för många äldre. De nya hissarna är säkrare att åka i då de har dubbeldörrar samt alltid når en hjälpcentral när man ringer på nödklockan. Tidigare ringde endast en klocka i trapphuset och då fick man hoppas att någon granne hörde ljudet och brydde sig om att ta reda på vad det var som lät, samt att samma granne ringde upp hissbolaget.

Reliningen har klarat av alla låghusen samt första trappan, D, i höghusen. Jobbet har inneburit ganska lite störningar för de boende. Oftast stängs vatten eller avlopp av under dagtid då de flesta är på arbetet/skolan etc. På eftermiddagen brukar sedan vatten och avlopp fungera igen. Väldigt smidigt jämfört med ett stammbyte då man i princip måste flytta hemifrån någon vecka. I de större lägenheterna med två wc stängs alltid enbart det ena wc av, vilket ju gör att livet inte är så svårt. När ett wc och köket är avstängt är det ju inte värre än att man diskar i badkaret efter middagen. 

En del av er undrar hur det går med fönstren. Det går bra men det är mycket att fundera om eller kring. Ska man ha bra och billiga plastfönster eller naturliga i trä? Eller underhållsfria i alluminium? Eller fönster med smala kanter som släpper in mer ljus? och hur gör vi med persienner? Frågorna är många och fönstergruppen jobbar på för fullt för att hitta den bästa kombinationen av pris, funktion och utseende.