Hissar och Relining

2016-09-11

Hej på er alla, 

jag har stött på lite frågor kring hissar och relining som visar på att man tydligen lätt kan bli förvirrad av all information. Här ger vi er nu en enkel förklaring på vad som gäller; 

Hissar - fungerar inte under tre veckor

Det sitter ett schema på när och vilka hissar som ska bytas i varje trapphus. Dessa tider kan hissfirman Otis komma att ändra på om deras levereanser blir sena, någon blir sjuk etc men de informerar då om detta. 
1. Titta på tidsplanen i din trapp
2. Bor du på de lägre våningsplanen och är frisk behöver du nog inte fundera så mycket.
3. Bor du på de högre våningsplanen och/eller är gravid/sjuk/småbarnsförälder eller liknande så kan det vara bra att veta att hissen inte kommer att fungera under tre veckor. En tanke kan vara att köpa på sig tyngre saker INNAN dess. Ska du handla en soffa? Köp den då innan eller efter hissbytet. Gillar du flaskvatten? köp på dig. Jobbbigt att bära upp/ner barnvagnen? Fixa en nyckel till barnvagnsrummet. Klarar du inte av att bo tre veckor utan hiss kanske du kan åka på semester. Har du stora behov får du ta kontakt med kommunen som kan hjälpa dig med ett tillfälligt boende.

Relining - vattnet stängs av en till två förmiddagar

Reliningen går till så att varje trapp kallas till ett möte, lappar om tid och plats sätter Relining företaget upp i varje trapp. I korta drag stänger de av vattnet vid ett eller två tillfällen under några timmar. Under den tiden går en gubbe in i varje lägenhet och sprutar in i slags massa i era avlopp. Sedan är det klart. Detta är självklart en väldigt förenklad förklaring, gå in på www.proline.se om ni vill veta mer om hur processen går till. Är det något ni ska förbereda er på så är det nog hissbytet.

Fönster

När det blir aktuellt får ni information om detta men i korta drag kan man säga att när ni börjar se byggnadsställningar utanför så börjar det att närma sig. Själva bytet av fönster går nog på några timmar per lägenhet. Även detta är alltså av ganska minimal påverkan för er. 

2016-09-11