2015-11-27

Sammanfattning av Info från mötet den 25e november

Vad händer?

Styrelsen har beslutat att ta alla större åtgärder från underhållsplanen för de närmsta 10 åren och trycka ihop dessa under ca två år (2016-2017).

Varför gör ni detta?

Det behöver göras. Enbart i vattenskador betalar vi årligen runt någon miljon. Värmen formligen sprutar ut genom fönster och fasader och det är enbart tur att vi ännu inte haft några större avlopps problem. Genom att klumpa ihop projekten kan vi få bra lånevillkor och vi kan få samordningsvinster där vi tex enbart har byggnadsställningen uppe en gång. Dessutom vill vi inte leva i en byggarbetsplats de närmsta tio åren.

Vad kommer att åtgärdas?

Fönster, fasader, balkonger, avlopp, tappvatten i lgh, dränering låghus, hissar, tvättstugornas ventilation, garage samt en del mindre saker också. I stort sett är allt hämtat från underhållsplanen men framflyttat i tid. De är alltså inte några projekt valda på känsla utan projekt som måste genomföras antingen om något år eller två.

Vad kostar det?

Vi har haft tre olika firmor som tittat och gett oss siffror kring 45-65 miljoner. Dessa pengar måste vi låna. Genom att byta de gamla dyra lånen mot nya billigare samt genom att vi minskar kostnaderna för vattenskador, värme etc så ser det ut att gå ganska jämt upp! Värdet på din lägenhet går troligtvis även det upp då alla dyra kostnader nu redan kommer att vara tagna, vilket ju mäklare brukar älska.

Hur kommer det att se ut?

Likadant/liknande med det vi har nu är vår ambition. Inne i lägenheter kan det dock behövas dra nya rör. Tex kommer varje lägenhet att få egna vattenavstängningskranar och ”vattenfelsbrytare” som slår till vid läckage. Vi kommer dock kontinuerligt att informera er kontinuerligt och visa planer/skisser/foton på hemsidan och om möjligt på anslagstavlorna.

River ni sönder våra lägenheter nu när avlopp, balkonger och fönster ska fixas?

Nej, det behövs inte! Det blir någon form av relining lösning i badrum/kök som går på några timmar. Fönster byts ut under en fm/em etc.

Vi som hyr lägenhet, hur påverkas vi?

Det blir samma för alla.

Jag har synpunkter och starka åsikter!

Du är välkommen att kontakta oss via hemsidan, facebook, telefon eller prata lite med oss i trappen! 

Nedan finns samma text men som ett nedladdningsbart dokument

 NamnStorlek
Information till alla medlemmar 40.00 Kb