Fina soprum ökar trivseln

2014-08-25

Inför sommaren hade vi ett flertal besök av en "sopkunsult" som tittade på våra miljöstationer(sophus) och kom med tips och förslag. I samma veva bytte vi även firma som hämtar våra sopor från Il recyckling till Framtid nu.

Ni är många som tycker att det har blivit markant trevligare i soprummen.Det är roligt att höra men framförallt så känns det trevligt att komma in i soprummet och se ordningen. Ordning och reda sparar även pengar åt föreningen, vilket ju gynnar dig! 

 Trots förbättringarna så kan det hända att det är stökigt i soprummet. Tillsammans kan vi förbättra detta;

Enklast hade det ju varit om alla slängt sina sopor i soptunnorna. Ser din granne förvirrad ut så hjälp denne att stoppa rätt sak på rätt plats.  

Tänk på att vika kartonger innan du slänger dessa. Ibland kan soprummet vara överfyllda med kartonger. Lägger man någon minut på att vika både sin egen som grannens kartong så får allt plats. 

Tänk på att alltid ha locken till kärlen stängda. Det minskar dofter, flugor och skadedjur.

Är ett kärl fyllt, lyft på locket till nästa!

Är det utspillt något på golvet? Hjälp oss sopa upp, det gynnar oss alla

Är ett sophus helt fyllt, lägg inte dina sopor på marken. Gå till nästa sophus, vi har ju ett i varje hörn av vårt kvarter!

Näten i stora soprummet (som förhindrar flugor) blev i sommras åter förstörda då ungdomar spelade boll och troligen hade dessa fönster som mål. Tänk om de fått veta att vi har en fotbollsplan några meter bort?  

Ser du någon bära ut en soffa så påminn dem om att kommunen gratis tar emot sådant på tex Gastelyckans återvinningscentral Våra miljöhus tar endast emot vardags/dagliga sopor.Alla övriga sopor ber vi er slänga vid de kommunala återvinningscentralerna.

I soprum tre finns möjlighet att slänga lysrör, lampor, batterier och elektronik