Årsmötet avslutat

2014-05-13

På årsmötet var det Riksbyggens Niklas som hälsade alla medlemmar välkomna och som  agerade ordförande. På mötet bjöds det på fika medan alla de viktiga punkterna klarades av.

Några nya styreslemedlemmar kunde efter mötet ta plats i styrelen och en helt ny valberedning tog form. Om dessa kan ni läsa mer om under fliken STYRELSEN.

Niklas som är med på många olika Brf årsmöten,  ansåg att de 25% av medlemmarna som fanns på plats denna kväll för att informeras, påverka/påverkas och rösta, var en god närvaro. Närvaron var alltså något högre än vad han sett i många andra föreningar, vilket ju var roligt att höra.

En del debatt uppkom kring frågor som rörde ventilation och drag från fönster. Styrelsen uppmannade alla att ringa in alla fel till Riksbyggens felservice samtidigt som de påminnde alla om att som ägare har man stort eget ansvar. Styrelsens tekniska ansvariga, Sören, lovade att komma på besök till de boenden som hörde av sig till honom. Någon undrade även om man kunde få hjälp med att täta kring fönster. Detta kunde man få genom att höra av sig till Riksbyggens felanmälan som kunde ordna enklare underhåll av denna typ mot en avgift.  

En annan fråga som var uppe var miljörummen/soprummen som ofta varit stökiga. Styreslen svarade att man gjort en rad insattser som tex målat om, bytt till automatiska ljussensorer, städat alla kärlen samt sagt upp avtalet med Il recycling. Det finns även en sopgrupp dit man kan anmäla sig om man vill hjälpa till att stötta vårt arbete för i slutändan är det vi boenden som måste bli bättre på att slänga våra sopor. När vi inte gör det blir det dyrare för alla samtidigt som trivseln sjunker. Så för allas skull, släng soporna i avsedda kärl och hjälp även din granne att förstå detta.

Två motioner fanns och behandlades på plats. Den ena motionen handlade om att byta/täta alla fönster. Denna motion kom att avslås, inte för att det inte behövdes utan för att en del fönster är i bra skick medan andra är i dåligt skick. Beslutas att alla fönster ska bytas blir det ju alla och då står vi med kostnader kring 15 miljoner! Många kopplade även ihop fönster med drag, viklet inte är helt säkert. Det nya ventilationssystemet kan när allt är inställt kanske minska kylan och dragen, vidare kan det finnas otätheter i väggar mm. Detta undersöks av styrelsen som satmdigt uppmanade alla att felanmäla alla fönster och drag.

Gemensamt bredband röstade stämman igenom. Det betyder att någon gång efter sommaren så kommer alla boenden att få en avgift på internet/tv/telefon på max 200kr, vilket är betydligt billigare än de egna avtal som boenden kan sluta som ligger på 350-400kr/mån. Mer information om detta kommer att komma senare. Någon undrade varför styrelsen enbart avtalat med Telia. På detta svarade styreslen att Telia äger och har ensamrätt på husets fiberkablar fram till år 2021 och har därmed monopol. Trevligt med billigare och snabbare internet tyckte en stor majoritet av stämman som röstade ja.  

Efter mötet kom många medlemmar fram och ville prata med styrelsen, vilket man ju alltid kan göra. Under den varma årstiden finner man många i styrelsen ute på gården, annars kan man kontakta ordförande Daniel eller tekniska förvaltaren Sören via telefon eller mail (se fliken STYRELSEN eller anslag i trappuppgångarna). Vidare kan man även ställa frågor av allmän intresse via hemsidan under fliken FRÅGOR&SVAR.

Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya tag för Brf Solskenet