Scrolla ner för att se vad vi erbjuder

Läs om den service vi kan erbjuda genom att scrolla ner på sidan. Boka gör du under fliken "BOKA" (överst till höger i listen)

Det mesta av servicen kan du boka direkt här på hemsidan under fliken "boka". Där finner du även aktuella priser mm. Här följer en kort presentation och översikt och eventuella instruktioner mm

Parkeringsplats - hyra

Brf Solglittret har två typer av parkeringsplatser att erbjuda, antingen utomhus utmed Sunnanvägen eller vårt pargeringsgarage. För priser och platser: 

https://www.riksbyggen.se/kundtjanst

eller 0771-860 860

ANÄVND GUIDEN NEDAN (PDF fil) eller klicka på bilden för att se vad//hur du ska göra då det varit otydligt för många

Observera att parkeringsgaraget och parkeringen som många av er i portarna DEFG kan se genom era köksfönster, inte är våra utan vår grannförening Brf Solglittrets. Våra parkeringsplatser ligger utmed Sunnanväg eller i vårt parkeringshus som ligger efter låghusen, vid fotollsplanen. 

GUIDE TILL P-PLATSER

Garaget och de förhyrda p-platsernaför BRF Solskenet sköts av Riksbyggen.
För att hyra p-plats:

Gå in på www.riksbyggen.se, Tryck på ”Logga in”, Tryck på ”Hyresrätter”Obs - Du skall alltså inte logga in på din egna kundsida om du redan har en.Du kommer nu till lediga objekt och kan söka plats i garaget. Tryck på ”Garage”, Tryck på ”Fler alternativ ”, I adressfältet skriver du in ”Sunnanväg”Nu kan du ställa dig i kö.Du blir kontaktad när det finns en ledig plats.P-tillstånd krävs för alla förhyrda p-platser på BRF Solskenets fastighet.Tillståndet och nyckel får du om kontaktar förvaltaren på 0771-860 860. I ditthyreskontrakt till p-platsen står också mer kontaktuppgifter.

Gästparkering

Föreningen har en gästparkering.

Parkeringen finns på parkeringshuset, vid låghusen. En stor P skylt med texten "Gäster" finns uppssatt på byggnaden. Gästparkeringen finns överst på parkeringsgaraget. Det går bra att använda kort eller kontanter!

Hyra/bokning:

När: När du har besökare

Var: Parkeringshuset vid låghusen

Hur: Du kör upp på p-husets tak och parkerar!

Hyran: 5kr/h eller 60kr/dygn - billigt och bra!

Bokning: Behövs ej

 

2:a handsuthyrning

Brf Solskenet är en bostadsrättsförening och inte ett hotell. Vi värnar om att att de boenden finns på plats och på det viset kan påverka och förbättra sin närmiljö och vill bekämpa det annonyma som hyreshus eller hotell kan medföra. Med detta sagt så finns det perioder i livet då man behöver lämna sin bostad kortare perioder, vet man med sig eller märker att det blir längre perioder så måste man ju sälja. Vid kortare perioder så kan man hyra ut i 2:a hand. Tänk på att uthyrningen måste godkännas och att man är fullt ansvarig för vad ens hyresgäst hittar på. 

Vår förvaltare handhar dokumentet som ni måste skriva ut, fylla i och sedan lämna in. 

Gemensamhetslokal

Barnkalas? Känns lägenheten lite liten och du vill bjuda på middag? Gemensamhetslokalen är nu här!

Bredbandsinternet finns självklart också fritt tillgängligt. Det finns även ett mindre kök som är utrustat med tallrikar, glas och bestik. I köket finns det förvaringsutrymme, vask och kokplattor, men dock finns det ingen ugn. Eget WC finns men ej dusch. En enklare lokal för dig och dina nära och kära! 

Man får max vara 12 personer i lokalen. Tänk på att de vanliga reglerna kring ljud gäller. Detta är inte tänkt som en festlokal med högljudd musik, utan som sällskapsutrymme. 

Klicka på bilderna längst ner för att se större bilder på lägenheten. 

Övernattning i lokalen får ej ske på grund av brandsäkerhet och att föreningen inte har försäkring för detta i denna lokal.

Hyra/bokning:

Var: I G trappans källare

Hur: Boka här på hemsidan, under fliken boka

Bokning: Görs på här på hemsidan, under fliken boka. Där finns även aktuella priser mm

 Varmt välkommen!

 

Partytält

Stort partytält för stora sällskap!

Partytält med tak och väggar av slitstarkt polyestertyg. På långsidorna finns 4 fönster på varje sida. Tältet är 8x4m och nästan 3m i höjd. Man bör vara 5-6 personer för att resa och fälla tältet. Tid för resning/fällning är ca 1h. 

Skador på tältet ansvarar man för och ersätter. Skadas eller förloras bärande tältdelar måste man ersätta tältets kostnad. Den som packar upp tältet kontrollerar att allt finns med, saknas något anmäler man detta, och föregående tältanvändare blir då ersättningsskyldig. Så se till att allt packas ner ordentligt!

Tänk på att även hyra bord och stolar om du behöver

 NamnStorlek
Instruktioner tält 1.76 Mb
Storlek på tältet 15.67 Kb

Bord/Stolar

Behöver ni extra bord och stolar?

Föreningen hyr ut bord och stolar som kan användas till tex middagar eller fest.

 

Möblera om utan att repa golvet utrustning

Nu kan du överraska din partner med en ny möblering och då även slippa höra dennes gnäll! Med denna utrustning flyttar du enkelt bokhyllan eller soffan, själv, utan att repa golvet. Lite förenklat kan man säga att det är en domkraft och fyra lösa små vagnar med hjul som man sticker in under möblerna och sen är det bara att knuffa det hela till rätt ställe.

Pris: gratis

 

Slagborrmaskin

En bra slagborrmaskin gör hål snabbt och enkelt, vilket grannarna uppskattar!

Hur ofta behöver man en slagborr? Ganska sällan, så istället för att lägga dyra pengar på en egen som sedan ligger och tar plats så hyr föreningens!

Bra för miljön, bra för ekonomin!

 NamnStorlek
manual borrmaskin 2.58 Mb

Hobbyrum

Oavsett om du behöver du måla om en stol, fixa lite med cykeln eller låta barnen förverkliga sig genom lite bygglek så har vi ett rum att hyra ut till dig.  

Lådcykel

Behöver du handla mycket eller kanske bara köra runt barnen till träningen? Vi ser oss som en grön förening som vill främja användandet av cykel. Kanske kan erfarenheten av en lådcykel få dig att avstå bilen? Prova vår lådcykel. 

Andra verktyg kan man få tag på

Vi vill ju vara en förening som är grön. Att ständigt köpa saker man använder en eller ett par gånger är ju varken bra för miljön eller ekonomin. Observera att vi inte har något alls att göra med dessa organisationer men vi gillar tanken!

Beställa extranycklar

Kontakta Riksbyggen via deras hemsida eller telefon (se felanmälan) för att beställa nycklar. 

  Så här funkar det:

  •  Du behöver inte lämna ifrån dig dina nycklar för att göra en kopia
  • Det tar vanligtvis ca 2-3 dagar att få sin nyckelkopia
  • En nyckelkopia kostar mellan 250-300kr
  • Det är bara ägaren till lägenheten som kan beställa nycklar till sin lägenhet eller till andra utrymmen. 
  • Hela föreningens låssystem bygger på att man enbart har nyckel till sin lägenhet och till sin zon. Din nyckel passar alltså inte i någon annan port eller tvättstuga.